Art Basel Hong Kong, per Pep espelt.

Pep Espelt, artista multidisciplinar. Comissari i director de konvent.0. Projecte que promou la difusió d’artistes, cultura i creativitat des d’una visió àmplia i creativa, promovent i defensant aferrament el patrimoni i el territori amb criteri de respecte i allunyat dels conceptes institucionals. Col·labora, entre d'altres, amb el diari Regió 7, amb articles d'opinió relacionats amb l'art. 
 
 
 
 
 Art Basel Hong Kong
 
 


D’Arenys de Mar a Arenys de Munt. Dos noms tan poètics com patètics si es compara amb un paquet de galetes. A l’art li cal més censura, dictadors de cera i uns quants graons més per aixecar dos pams del terra. Que bèstia és trobar artistes que s’arrisquen. Un diumenge qualsevol al jardí de casa. L’amplitud és el camp de visió. Les neurones aparentment desconnectades.

Hi ha dies en què tot és tan perfecte que només cal agafar el gos i passejar-lo per les contrades Berguedanes. Ara és tot verd, bucòlic i serè fins que t’ataquen dos animals salvatges, et mosseguen els turmells i se’t mengen mig gos. Al sofà de casa això no passa. Allà només hi passa el temps.

Hong Kong Art Basel. Shen Shaomin és un artista capaç de dissecar-ho tot. Fins i tot ha enterrat el Fidel Castro i a tot el comunisme: Mao Zedong, Vladimir Lenin o Kim Jong-il. Després que Eugenio Merino posés en Franco a la nevera de les Coca-coles, ja no queda dictador per ofendre.

Quin és l’art que actualment provoca, ofèn, fereix la sensibilitat, explica, emociona. No és qüestió de la gana que tinguis. La sorpresa, la innovació, les textures, els detalls, el discurs. La passió !! Tot té un futur inacabable quan parlem d’art, música, llibres i història o persones. Emfatitzo el risc, les noves tendències i els romàntics que van a classes de claqué. Els dictadors moren, les males herbes es queden.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris