Radiografia de la conspiranoia: Negacionisme del SARS Cov 2 i la Covid-19 (V) per Cesc Fortuny i Fabré

 

 

Si bé la idea de conspiranoia no és alièna a la societat ni a la cultura popular, és curiós com una infinitat d'idees conspiranoiques passen per veritats per a una majoria de persones, encara que això no necessàriament es produeix amb les mateixes idees per a les mateixes persones, és a dir que el que és percebut com conspiranoia per a uns, no ho és per a altres. En definitiva, aquest treball pretén exposar el que l'àmbit acadèmic reconeix sobre la teoria de la conspiració, exposant el que els divulgadors acreditats ens fan arribar a través dels seus treballs així com algunes idees que els propis grups afins a les teories conspiratives difonen sobre llurs seus creences

 

 

 

Médicos por la Verdad III:


Ángel Ruiz Valdepeñas, Avilés, llicenciat en medicina i especialista en Medicina Comunitària, exercia de metge de família a Formentera fins que li van expedientar.
Defensa obertament que la SARS Cov-2 va ser creat per l'home, i que les mesures preses són per infondre'ns por amb l'objectiu de tenir controlada a la població, i acabar acceptant la vacunació, a la qual no dubta a cridar experiment d'enginyeria genètica . El món estaria en mans d'unes corporacions indefinides que per sobre de governs i multinacionals, el dominen i controlen a voluntat.

De la mateixa manera que altres membres de el grup Médicos por la Verdad, insisteix que hi haurà més atacs biològics, i de la mateixa manera que els seus companys, no té formació per asseverar tals coses.

Ruiz Valdepeñas va guanyar popularitat amb la seva oposició a l'ús de les màscares. Insisteix que causen més malalties que la SARS Cov-2, encara que ni cita fonts, ni estudis, ni dades, més enllà d'afirmar que el seu pare va patir per aquesta causa, i nomenar el cas d'un nen xinès que suposadament hauria mort per portar una màscara. Dels milions de persones que la porten sense efecte nociu, no en diu res. Adverteix que quan un conductor passa vuit hores amb mascareta, els seus reflexos no són els mateixos, segons ell, puja el CO2 i baixa l'oxigen, com si les màscares fossin hermètiques i no es produís un intercanvi d'oxigen amb l'entorn, i afirma que es poden tenir marejos i desmais, però no parla de que els cirurgians que porten mascareta durant hores, per exemple, no reporten mai aquests efectes, i segueix sense citar ni una referència, ni cap font ni estudi científic que ho avali.

El Col·legi de Metges li va obrir un expedient a causa de les seves declaracions i les seves postures contràries a les mesures de prevenció de l'contagi. Després d'això, va pujar una sèrie de vídeos demanant diners per poder fundar la plataforma Médicos por la Verdad. Al vídeo, explica al costat de la metge de família Natalia Prego Cancelo, de la qual ja hem parlat en aquesta sèrie, que les aportacions econòmiques es destinaran a nous camins d'investigació, de col·laboració i de denúncia. Cal recordar que cap d'ells, té formació ni experiència per realitzar cap investigació, i que no compten amb publicacions ni estudis avalats per la comunitat internacional. Afirmen que Médicos por la Verdad vé a oferir una ajuda a la societat, i demanen a canvi que se'ls pagui per això.




Rafael Gazo Lahoz, Saragossa, llicenciat en medicina. Metge de família. Ha estat 25 anys coordinant un centre de salut. Jubilat, assegura que la utilització de la mascareta a l'aire lliure no serveix per a res i no ofereix cap protecció. Manifesta que es tracta de respirar bacteris acumulats constantment. Afirma que cap germen es transmet per l'aire. Necessiten un vincle, com és la saliva, sang o flux. Malgrat les seves paraules, alguns bacteris que es transmeten per via aèria són; Tuberculosi (Mycobacterium tuberculosi), Pneumònia causada per (Streptococcus pneumoniae), Diftèria (Corynebacterium diptheriae), Legionel·losi causada per (Legionella pneumophila), entre d'altres. Alguns virus que es transmeten per via aèria són; aricela (virus Varicel·la-Zoster), Rubèola, Xarampió, i altres ...

El discurs de Rafael Gazo està carregat de frustració per estar jubilat, expressa que se sent apartat forçosament del seu treball, i llança afirmacions contra els joves que segons ell no saben divertir-se sense beure, i contra tot el que considera llibertinatge. Deixo aquí una mostra del seu pensament, encara que es pot llegir l'article complet aquí

"los que nacimos en los cincuenta, hemos cometido infinidad de errores ... en el 76 vinieron los que iban a salvarnos a nosotros y a nuestros descendientes a costa de hacerse ellos multimillonarios … Nos dijeron, cómo teníamos que pensar ... nos enseñaron a odiar la bandera, a cómo vestir (desaliñado), nos dijeron qué podíamos y no debíamos decir; a hablar mal de los curas y de nuestra infancia, a pertenecer a las APAS para que los profesores se sintieran agobiados, a comer longaniza democrática en aglomeraciones festivaleras ( pan y circo) … a ver normal el diálogo con terroristas, a elegir a los jueces para que la justicia siguiera siendo vasalla del poder, a saber cómo va ser una noticia según el periódico que la publica, a ser en definitiva los últimos en todo ...”


Imatges descarregades de unsplash.com 

 

 


Cesc Fortuny i Fabré

https://radiografiadelaconspiranoia.wordpress.com

Em van néixer a Barcelona, mentre Morrison enviduava a Pamela. Vaig aprendre a domesticar harmòniques i a exhibir-les en circs de puces, on grans hierofantes em van mostrar el camí que porta a el gran forat. Amb ofici, paletes de la paraula m'han ensenyat a enrajolar casa meva. M'agrada fer surf en ones de soroll, m'agrada ensumar llibres com el gos enganxat a l'entrecuix, i en ocasions, sóc funambulista de sis cordes. De molt jove em va interessar el món audiovisual com a eina per trencar el discurs i el llenguatge estructurat.


La meva formació acadèmica és formalment tècnica i tecnològica. Tècnic especialista en màquines elèctriques, i també en instal·lacions i línies elèctriques. Tècnic de manteniment de maquinari, tècnic Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, postgrau en administració de xarxes Linux / Unix.


Fundador del col·lectiu de música experimental Artilleria Pesada. Coorganitzador del "Festival Tremó" a Monistrol de Montserrat. Redactor i codirector de la revista cultural La Náusea. Vaig ser membre de col·lectiu artístic Grup Tremó. He participat en certàmens i festivals de música i art experimental. He estat i estic vinculat a diverses bandes musicals. He publicat dos poemaris i estic present en diverses antologies. Interessat en esoterisme i religions comparades, de l'estudi s'alimenta el meu treball artístic.
Escric poesia i narrativa tant en català com en castellà, així com assaigs en diversos mitjans a la xarxa, publicant també diferents treballs musicals a través de net labels i segells independents.
Acompanyo a diversos poetes en recitals, presentacions i performances amb els meus treballs de música experimental.

Residències artístiques:

• "Un bonic jardí per a destrossar". Experimentació sonora per al projecte Zé Pekeño. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, juny 2015).
• "El luto de los colores". Projecte pictòric-poètic integrat per Jaume Vendrell, Cesc Fortuny i Fabré i Marian Raméntol. Acrílic sobre llenç sense bastidor de 2 x 2 m. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, setembre 2011).
• "Metàfora, en busca del lenguaje único". Projecte conjunt amb Marian Raméntol en què s'experimenta amb imatge, so i paraula en perpètua mutació. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, agost 2011).

 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris