Radiografia de la conspiranoia: Negacionisme del SARS Cov 2 i la Covid-19 (III) per Cesc Fortuny i Fabré



Si bé la idea de conspiranoia no és alièna a la societat ni a la cultura popular, és curiós com una infinitat d'idees conspiranoiques passen per veritats per a una majoria de persones, encara que això no necessàriament es produeix amb les mateixes idees per a les mateixes persones, és a dir que el que és percebut com conspiranoia per a uns, no ho és per a altres. En definitiva, aquest treball pretén exposar el que l'àmbit acadèmic reconeix sobre la teoria de la conspiració, exposant el que els divulgadors acreditats ens fan arribar a través dels seus treballs així com algunes idees que els propis grups afins a les teories conspiratives difonen sobre llurs seus creences




Medicos por la verdad I:


M.ª José Martinez Albarrazín, Múrcia, llicenciada en medicina, postgrau en homeopatia, postgrau en medicina holística, catedràtic d'ensenyament secundari, professor de processos de diagnòstics clínics i ortoprotètics (funcionari de el Grup A1 de l'escala d'Administració, pertanyent a el Cos de Professors d'Ensenyament Secundari, Formació Professional, fonamentalment en la família de Sanitat, tant en els cicles de Grau Mitjà com el Superior), i psicoterapeuta en teràpia Gestalt.

El currículum de M.ª José Martinez mereix diversos aclariments i matisos, que són extensibles als seus companys de l'organització Médicos po la Verdad. En alguns espais i publicacions es presenta com a Doctora en medicina, això no és correcte, és llicenciada en medicina, i vull aclarir aquí que la llicenciatura en medicina i els que l'obtenen, mereixen tot el respecte i en molts casos el reconeixement de la societat pel seu inestimable treball. Molts d'aquests llicenciats estan exercint de metges de família, per a això estan perfectament facultats. La crítica aquí ve del fet de jugar amb una confusió que es produeix en l'àmbit de la llengua a nivell col·loquial. Cal aclarir que no existeixen especialitzacions mediques reconegudes en teràpies alternatives de cap classe; ioga, homeopatia, reiki, teràpia Gestalt, medicina holística, Kinesiologia, etc.


M.ª José Martinez és també catedràtic d'ensenyament secundari com podem veure al document de l'B.O.E. corresponent, la qual cosa no s'ha de confondre amb que tingui una càtedra universitària. La condició de Catedràtica en els Cossos de Professors d'Ensenyament Secundari la faculta per fer classes a instituts de formació professional, si escau de la branca sanitària, ja que un Catedràtic d'Ensenyament Secundari és un professor que ha aconseguit el lloc més alt en la escala de professorat d'ensenyament secundari. Per accedir a aquest lloc, cal ser prèviament Professor d'Ensenyament Secundari (per al que és un requisit previ ser doctor o llicenciat o enginyer o arquitecte, estar en possessió d'un Màster en Educació Secundària i haver aprovat una oposició) i a més tenir un mínim de 8 anys d'antiguitat, i passar el corresponent procés selectiu. És a dir, que M.ª José Martinez Albarrazínés metge de família i professor d'institut.

La doctora Martínez Albarracín també usa un discurs bel·ligerant i atemoridor embolicat en vocabulari tècnic que sovint és imprecís, erroni o fals. Diu que està farta de veritats a mitges, mentides i manipulació. Diu també que Metges por la Verdad vénen a revelar la "veritat" que se'ns està ocultant, i que qüestionar els seus postulats és directament un intent de desprestigiar-los. De discurs fluid però exageradament carregat d'informació inconnexa, usant la tècnica del Galop de Guish, apareix sempre per videoconferència. Ens diu que el Sars Cov 2 no existeix, tot i que es disposa de la seqüència del seu genoma.

Creu que els tests PCR no donen més que falsos positius, quan en relitat una PCR detecta la presència del seu material genètic, indicant que el virus està present o que hi ha restes a la mostra clínica sense que estigui viu, això implica que hi ha hagut contacte amb el virus viu. El terme fals positiu es refereix en aquest cas a la detecció d'una infecció asimptomàtica, que és clau per establir l'aïllament i tallar els brots.


És crítica amb el fet que no s'hagin practicat autòpsies els morts amb Covid-19, tot i que s'han practicat autòpsies a Espanya o a Itàlia entre d'altres. Segons les seves paraules, hi ha un exèrcit de gent amb bates blanques que ens estan manipulant. Creu que hi ha estudis estadístics que correlacionen amb força probabilitat la vacuna de la grip amb el COVID-19, i fins i tot amb la implantació de l'5G, la intel·ligència artificial i la computació quàntica. I respecte a l'alta mortalitat registrada a les residències durant la pandèmia, assegura que el que s'han practicat han estat "eutanàsies".

També diu que no es compleixen els postulats de Koch, uns criteris destinats a establir la relació de causa i efecte que vinculen a un microbi i una malaltia. Són postulats de el segle XIX que van quedar obsolets fa molt de temps. Són suficients en molts casos, però no necessaris, ja que no es compleixen en molts altres, com bé s'explica aquí

En el seu discurs, segueix amb què les autoritats es salten la quarantena perquè saben que no existeix, però diversos personatges de el món de la política han contret la malaltia, entre ells Boris Johnson, Jair Bolsonaro i Dolad Trump, tots ells escèptics o directament negacionistes que han llançat consignes contra la prevenció.


La quarantena provoca segons la metge de família, que les persones no respirin aire pur, no facin exercici i s'alimentin malament. A el no ser ateses en hospitals, i davant de la situació d'estrès de no sortir, es produeixen infarts i les persones moren. A això cal sumar els suïcidis i la violència domèstica. >Pedro Sanchez hauria donat 15 milions d'euros als mitjans perquè atemoreixin a la població. Però no aporta dades o xifres comprovables, ni cita les fonts d'on sortirien tals conjectures. 



Imatges descarregades de unsplash.com


Articles anteriors

Negacionisme del SARS Cov 2 i la Covid-19 (I)

Negacionisme del SARS Cov 2 i la Covid-19 (II)

Proper article de pensament crític el 17 de març

 

 


Cesc Fortuny i Fabré

https://radiografiadelaconspiranoia.wordpress.com

Em van néixer a Barcelona, mentre Morrison enviduava a Pamela. Vaig aprendre a domesticar harmòniques i a exhibir-les en circs de puces, on grans hierofantes em van mostrar el camí que porta a el gran forat. Amb ofici, paletes de la paraula m'han ensenyat a enrajolar casa meva. M'agrada fer surf en ones de soroll, m'agrada ensumar llibres com el gos enganxat a l'entrecuix, i en ocasions, sóc funambulista de sis cordes. De molt jove em va interessar el món audiovisual com a eina per trencar el discurs i el llenguatge estructurat.


La meva formació acadèmica és formalment tècnica i tecnològica. Tècnic especialista en màquines elèctriques, i també en instal·lacions i línies elèctriques. Tècnic de manteniment de maquinari, tècnic Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, postgrau en administració de xarxes Linux / Unix.


Fundador del col·lectiu de música experimental Artilleria Pesada. Coorganitzador del "Festival Tremó" a Monistrol de Montserrat. Redactor i codirector de la revista cultural La Náusea. Vaig ser membre de col·lectiu artístic Grup Tremó. He participat en certàmens i festivals de música i art experimental. He estat i estic vinculat a diverses bandes musicals. He publicat dos poemaris i estic present en diverses antologies. Interessat en esoterisme i religions comparades, de l'estudi s'alimenta el meu treball artístic.
Escric poesia i narrativa tant en català com en castellà, així com assaigs en diversos mitjans a la xarxa, publicant també diferents treballs musicals a través de net labels i segells independents.
Acompanyo a diversos poetes en recitals, presentacions i performances amb els meus treballs de música experimental.

Residències artístiques:

• "Un bonic jardí per a destrossar". Experimentació sonora per al projecte Zé Pekeño. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, juny 2015).
• "El luto de los colores". Projecte pictòric-poètic integrat per Jaume Vendrell, Cesc Fortuny i Fabré i Marian Raméntol. Acrílic sobre llenç sense bastidor de 2 x 2 m. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, setembre 2011).
• "Metàfora, en busca del lenguaje único". Projecte conjunt amb Marian Raméntol en què s'experimenta amb imatge, so i paraula en perpètua mutació. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, agost 2011).

 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris