Radiografia de la conspiranoia: Negacionisme del SARS Cov 2 i la Covid-19 (II) per Cesc Fortuny i Fabré

 

Si bé la idea de conspiranoia no és alièna a la societat ni a la cultura popular, és curiós com una infinitat d'idees conspiranoiques passen per veritats per a una majoria de persones, encara que això no necessàriament es produeix amb les mateixes idees per a les mateixes persones, és a dir que el que és percebut com conspiranoia per a uns, no ho és per a altres. En definitiva, aquest treball pretén exposar el que l'àmbit acadèmic reconeix sobre la teoria de la conspiració, exposant el que els divulgadors acreditats ens fan arribar a través dels seus treballs així com algunes idees que els propis grups afins a les teories conspiratives difonen sobre llurs seus creences.





Hi ha multitud de col·lectius i sobretot persones, que a nivell individual objecten o neguen els fets esdevinguts al voltant de virus SARS Cov 2 i de la malaltia que provoca, la Covid-19.

Tot i que tot això està molt relacionat amb els moviments antivacunació, el capítol de la Covid-19 mereix un esment a part. Resumiré aquí els dos grans grups en què es reuneixen les seves postures. D'una banda hi ha els aliens a la medicina, que poden ser periodistes, historiadors, i fins i tot personatges públics del món de l'espectacle, i d'altra banda hi hauria els que es vinculen directament o indirectament amb el món de la medicina.

Aquest és realment un tema llarg i complex per les seves implicacions i per la seva actualitat, així que a més d'estar en continu debat, també està en contínua evolució i canvi.

Començaré amb el primer grup, en el que podríem incloure a personatges de tot tipus, des de cantants de pop, a YouTubers i influencers diversos, que sense cap formació mèdica ni científica, s'han llançat a donar tota mena de raons sobre per què el virus o no existeix o no és el que sembla.
Per no estendre l'article innecessàriament, hi ha informació de sobres a Internet, posaré com a exemple el cas de la Dra. Martín Jimenez.

Cristina Martín Jiménez, doctora en Periodisme i nascuda a Viso del Alcor, un poble a 20 minuts de Sevilla, s'auto denomina especialitzada en el Club Bilderberg, i experta en geopolítica. Disciplina que estudia com es disposa de l'espai i quin impacte té aquest des d'un punt de vista polític, ja sigui per part d'un Estat o una altra entitat política. No obstant això no aporta en el seu currículum cap referència a estudis relacionats amb la geopolítica.



A la biografia que esgrimeix al seu web el Grupo de Investigación en Estructura, Historia y Contenidos de la Comunicación (Grehcco) fundat pel Dr.Ramon Reig, catedràtic d'Estructura de la Informació de la Universitat de Sevilla, i mentor de tesi de la Dra. Martín, existeixen a dia d'avui dos enllaços, un cap a l'espai ORCID i un altre cap Dialnet. Dialnet és un projecte de cooperació bibliotecària que va començar a la Universitat de la Rioja, i que recull algunes publicacions incloent la tesi de la doctora. En l'enllaç que porta a ORCID, trobem, però, altres dades.

ORCID "Open Researcher and Contributor ID" és un codi que identifica de manera única a científics i altres autors acadèmics. S'usa per evitar errors a causa canvis de nom per exemple al casar-se i adoptar altres cognoms, com passa en alguns països i altres raons relacionades. En aquest cas, el currículum correspon a la Doctora Cristina Martín Jiménez sí, però Doctora en Ciències Químiques. Podeu consultar l'enllaç aquí. És a dir, una altra Dra. Cristina Martín Jiménez, però aquesta amb una trajectòria professional completament diferent. Possiblement això no passi d'un error, però alguns espais partidaris de teories de la conspiració, han fet servir això per assegurar que la doctora En periodisme, també ho és en Ciències Químiques, confonent a una doctora amb una altra.

Cristina Martín Jiménez, considera el seu mentor a Enrique López Guerrero, rector de Mairena de l'Alcor, llicenciat en Psicologia i Filosofia i Lletres. Un sacerdot catòlic que predicava entre altres coses que uns extraterrestres li havien lliurat els Deu Manaments a Moisès, o que parlava d'un suposat planeta anomenat Ummo situat a 14,6 anys llum de la terra, al voltant de l'estrella Wolf 424, que tenia un sol continent i un immens oceà que ho abastava tot, amb una població de 1.800 milions d'habitants, i els que pobladors visitaven la Terra amb assiduïtat.

El discurs de la doctora Martín és com a mínim al·lucinatori i passional. Denuncia un atac a la fe cristiana, denuncia que el moviment Black Lives Matter és una mentida de les èlits. El món està dominat pel Grup Bilderberg, aquests encarnarien el mal. Espanya és la mare espiritual de tota llatinoamèrica.

La Bíblia ve de Sumèria, és un document fonamental que ens diu que ens multipliquem, i ara els governs ens diuen que no. Bill Gates ens matarà amb vacunes. La planificació familiar és dolenta, l'avortament és una abominació, cal defensar la família i el matrimoni. La CIA és qui està darrere de Google i de Facebook. La pandèmia durarà fins al 2035, hi haurà brots cada vegada que a l'elit li interessi. El 15 M és un frau criminal.



Manté que amb la vacuna volen eliminar el gen de Déu, que és la part espiritual de l'ésser humà. Els maçons que no són cristians són el mal. Els Maçons fan rituals per obtenir energia. Darrere de l'OMS està Xina. Trump és poc menys que un gran home. Tenim un govern titella del poder. Pedro Sanchez és un mentider, Pablo Iglesias és la pesta. Les dones són les donadores de vida, les que expliquen contes als nens quan neixen, són les que els bressolen, les que lideren els clans.

La pandèmia és la tercera guerra mundial. La denúncia de l'canvi climàtic és una mentida per evitar que països que vulguin desenvolupar-se econòmicament, no ho puguin fer. L'OMS es funda en 1948 i serveix a la reducció de la població, constaria segons la doctora Martín en els seus estatuts i en articles revisats per parells. Les indústries farmacèutiques paguen a l'OMS, la financen. El confinament no té una raó sanitària, sinó que obeeix a una estratègia de guerra, i que estem en guerra és una cosa que repeteix constantment.

Ens menteixen pel que fa a les estadístiques. Ningú sap res, els governs són titelles d'una elit financera (això referit a alguns governs és una obvietat que aclapara). Kisinger va ser responsable de les polítiques del fill únic a la Xina. Que l'OMS tard un mes a informar sobre la pandèmia és una prova que tot està orquestrat. Es tracta de la conquesta de l'hegemonia planetària. L'Institut tecnològic de Massachusetts, és un laboratori social creat per estudiar el nostre comportament. Bill Gates és un gran monstre. L'OMS és una organització criminal que es finança amb capital privat. Les indústries farmacèutiques paguen a l'OMS, la financen. Bill Gates també és un objectiu recurrent en el discurs de la doctora, és segons ella, algú que està darrere de moltes coses.



El laboratori de Wuhan és militar. El laboratori és propietat de grans oligarques xinesos i nord-americans. La futura vacuna contra la SARS Cov-2 pot modificar el nostre ADN, per tenir-nos més bèsties, més submisos i més esclaus. Que la vacuna que es desenvolupa a Oxford informi que apareix un efecte secundari, és la prova que les vacunes són perilloses i amaguen alguna cosa. Els que financen l'OMS són els que financen les xarxes socials, i molt, molt més ..
 
 
 
Continuarà el proper  17 de febrer...


imatges descarregades de unsplash.com 

Article anterior

 

 


Cesc Fortuny i Fabré

https://radiografiadelaconspiranoia.wordpress.com

Em van néixer a Barcelona, mentre Morrison enviduava a Pamela. Vaig aprendre a domesticar harmòniques i a exhibir-les en circs de puces, on grans hierofantes em van mostrar el camí que porta a el gran forat. Amb ofici, paletes de la paraula m'han ensenyat a enrajolar casa meva. M'agrada fer surf en ones de soroll, m'agrada ensumar llibres com el gos enganxat a l'entrecuix, i en ocasions, sóc funambulista de sis cordes. De molt jove em va interessar el món audiovisual com a eina per trencar el discurs i el llenguatge estructurat.


La meva formació acadèmica és formalment tècnica i tecnològica. Tècnic especialista en màquines elèctriques, i també en instal·lacions i línies elèctriques. Tècnic de manteniment de maquinari, tècnic Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, postgrau en administració de xarxes Linux / Unix.


Fundador del col·lectiu de música experimental Artilleria Pesada. Coorganitzador del "Festival Tremó" a Monistrol de Montserrat. Redactor i codirector de la revista cultural La Náusea. Vaig ser membre de col·lectiu artístic Grup Tremó. He participat en certàmens i festivals de música i art experimental. He estat i estic vinculat a diverses bandes musicals. He publicat dos poemaris i estic present en diverses antologies. Interessat en esoterisme i religions comparades, de l'estudi s'alimenta el meu treball artístic.
Escric poesia i narrativa tant en català com en castellà, així com assaigs en diversos mitjans a la xarxa, publicant també diferents treballs musicals a través de net labels i segells independents.
Acompanyo a diversos poetes en recitals, presentacions i performances amb els meus treballs de música experimental.

Residències artístiques:

• "Un bonic jardí per a destrossar". Experimentació sonora per al projecte Zé Pekeño. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, juny 2015).
• "El luto de los colores". Projecte pictòric-poètic integrat per Jaume Vendrell, Cesc Fortuny i Fabré i Marian Raméntol. Acrílic sobre llenç sense bastidor de 2 x 2 m. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, setembre 2011).
• "Metàfora, en busca del lenguaje único". Projecte conjunt amb Marian Raméntol en què s'experimenta amb imatge, so i paraula en perpètua mutació. Centre d'art conemporani Konvent de Cal Rosal, (Berga, Colònia Rosal, agost 2011).

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris