CICLE DE CONTE INFANTIL: La Música del mar, per Núria Mirabet i Cucala

Núria Mirabet i Cucala

ESTUDIS: Llicenciatura en Filologia Catalana (UAB). LENGÜES ESTRANGERES:Alemany, Francès, Italià, Txec AUTORS TRADUÏTS: Johann Wolfgang Goethe, Molière, Carlo Goldoni, Pablo Picasso, Luigi Pirandello, Anne Clément, Karel ČAPEK, Doris Dörrie, Karel Jaromír Erben, Georges Feydeau, Bohumil Hrabal, Ismaïl Kadaré, Marc Levy, Waltraut Anna Mitgutsch, Johann Nestroy, Olivier Weber. 
PREMIS: “Vidal Alcover” “Ciutat de Barcelona”, "Concurs de Relats Catalanets de Berlín".LA MÚSICA DEL MAR


A la Bruna li agradava molt cantar, ballar i tocar tots els instruments que si li posaven a l’abast. Tenia molt bona veu, una oïda molt fina i un gran sentit del ritme. S’ho passava molt bé a l’escola, sobretot a les classes de música. Si algú li preguntava què volia ser de gran, ella contestava:

 —Violinista.

Així que sentia una cançó o qualsevol tonada nova, les taral·lejava, també se n’inventava i quan se n‘anava al llit pensava en una música i s’adormia de seguida.

Un dia la seva germana li va preguntar:

 —Com és que de seguida agafes la música?
 —Perquè la porto dins !

 Tota la família estava convençuda que de gran seria una gran violinista i els seus pares la van apuntar a una escola de música.

Després de cada classe la Bruna tornava entusiasmada a casa, explicava tot el que havien fet i cantava totes les cançons que havien cantat i taral·lejava les músiques que havien tocat.

Un dia la seva mare va pujar a les golfes de la casa dels seus avis i en va baixar amb la closca d’un gran caragol marí. La mare va dir:

—Bruna, posa’t aquest caragol i para bé l’orella.

Un cop ho va haver fet la Bruna va dir emocionada:

—Dins d’aquest caragol sí que hi ha música! És la música del mar!


Publica un comentari

0 Comentaris