INDI-FERÈNCIES, per Pep Espelt

Pep Espelt, artista multidisciplinar. Comissari i director de konvent.0. Projecte que promou la difusió d’artistes, cultura i creativitat des d’una visió àmplia i creativa, promovent i defensant aferrament el patrimoni i el territori amb criteri de respecte i allunyat dels conceptes institucionals.

Col·labora, entre d'altres, amb el diari Regió 7, amb articles d'opinió relacionats amb l'art.





INDI-FERÈNCIES


 

Pitus i flautes. Algunes presses poden fer-te perdre les monedes dins del cotxe. Itvs que varien de nom i presseguers inabastables. La figura del monstre del llac és com un miracle devorador de qualsevol divinitat i poble de secà.

Hi ha petons que no tornen i cartes d’amor a cada postada del rebost. Sense massa temps per mirar endavant, les propostes cauen com bitllets de mil i parisencs de matinada. El setembre arriba punyent, maximitzant rodes, terres i peixos per a cartells.

Nietzsche, Rimbaud, Rousseau y Thoruau, kant, Marcel Proust o Walter Benjamin són noms que ara mateix sonen a biblioteca i gessamí rosa. Iphone és l'ara. Un gruix de pensadors que caminaven per apropar-se als seus venerats. Caminar és una tècnica per a pensar, allunyat de segons quines gimnàstiques orientals. Cadascú troba el seu camí. Les nostres comarques són plenes d’indrets de desconnexió provisional. Aventures de cinc minuts i motoristes alemanys.

Al caminar tot perd importància. Filosofia. S’escapa la idea d’identitat. Noms i històries noves. És important que els marges estiguin nets, que els rius brillin i que el primer pas, el segon i el tercer sigui ferm. La resta ja es va construint. És numèric. No hi té res a veure amb la futurologia ni les acadèmies d’anglès ni amb l’ordre dels carrers de Nova York.

Ara que s’apropa la tardor, caldrà trobar espai per omplir de  col·leccionables que anuncien llars de foc, cursets de mitja i aspirines de doble ús. Netejarem els discos dels Mecano i omplirem els somriures de dents noves. Potser també ens apuntarem a natació.
 

ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 11/09/2015

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris