ROGER I TU, per Pep Espelt

Pep Espelt, artista multidisciplinar. Comissari i director de konvent.0. Projecte que promou la difusió d’artistes, cultura i creativitat des d’una visió àmplia i creativa, promovent i defensant aferrament el patrimoni i el territori amb criteri de respecte i allunyat dels conceptes institucionals.Col·labora, entre d'altres, amb el diari Regió 7, amb articles d'opinió relacionats amb l'art.






ROGER I TU


Pots ser el millor o el pitjor. Al capdavall com sempre n´hi ha un o dos a cada casa. Moure’s entre la piràmide de l’honestedat, les finestres que s’obren amb l’aire fred i els monsons de Califòrnia.

​És clar, L'Hospitalet no és el centre del món, però Forbes no diu del tot la veritat. Ser milionari té les seves conseqüències i virtuts, ser japonès entrediu la raó i els traductors expliquen el que poden. Els psicòlegs s’esforcen a escoltar mentre fan mentalment la llista de les verdures per l’arròs de diumenge i aconsellen no ser radical. Moure’s entre dues aigües. Com els ànecs, els peixos, els olis vessats dels cotxes que aparquen als vorals on s’hi aboquen condons, llàgrimes, llaunes de Coca-cola i bandes sonores bastardes.

Roger Ballen és un fotògraf de textures i personatges. Caricatures reals pintades amb la mà esquerra. Va exposar a Montserrat . No sorprèn i a la vegada deixa glaçat. Commou i fa coïssor.



Ballen és americà. Blanc i negre el format. El destí el va dur a Sud-àfrica fa trenta anys. Allà comença a retratar les zones rurals i el converteix en un dels fotògraf més commovedors de l’actualitat. El seu treball més primerenc “Outland” es considera com un dels documents fotogràfics més extraordinaris del segle XX.

El vídeo dels Die Antwoord dirigit per ell és una bogeria absoluta que pot recordar a l’artista casserrenc Josep Grifoll.

Sembla que totes les frases tinguin de començar en primavera. Ell que lladra a la porta o mirant a l’infinit. Dimarts comença i dimecres el sol brillarà de nou.


Pep Espelt

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris