MASTURBACIÓ MENTAL , per Pep Espelt

Pep Espelt, artista multidisciplinar. Comissari i director de konvent.0. Projecte que promou la difusió d’artistes, cultura i creativitat des d’una visió àmplia i creativa, promovent i defensant aferrament el patrimoni i el territori amb criteri de respecte i allunyat dels conceptes institucionals.

Col·labora, entre d'altres, amb el diari Regió 7, amb articles d'opinió relacionats amb l'art.




MASTURBACIÓ MENTAL 

TOMANOVA és sexual.


Obrir calaixos, flors, plàtans i porcs de fusta ​entre dislèxies i cames peludes. Les ungles s’allarguen i els cels es pinten de rosa, daurat o punts i comes. Si ho vetllem des de la contemporaneïtat, pot acabar amb un ball de bastons ​d'anarquistes i preciosismes.

Les relacions interpersonals van rebre un fort impacte quan ​e​l cinema americà es va introduir a les nostres vides. Risc de multitud d’estudis psicològics per no arribar a la mitja passional.



Before I (You) Masturbate  és una sèrie de fotografies que la txecoslovaca Marie Tomanova va realitzar a Nova York, ciutat en la que resideix.

El treball vol ​mostrar i fer reflexionar sobre el panorama sexual en la comunicació virtual. Tomanova explica que els extrems construeixen les relacions actuals. Erotisme sense intimitat ni identitat. Por al contacte directe i a establir una relació seriosa. Les esperances utòpiques de trobar a la persona desitjada, es desinflen o exploten dues hores més tard de que la testosterona hagi tocat límits. Relacions serioses tipus Starbucks.



Els autoretrats de Tomanova són performàntics i emulen la provocació de quan s’arriba al segon nivell del Tinder. Busquen encendre la tensió eròtica, perquè la persona que els rebi, desitgi impulsivament tocar el timbre de casa teva en menys de dos segons i posar-se al llit sense demanar-te el nom.

Com panoràmic és buscar-se dins dels jardins interiors, les imatges de Tomanova, recorden a Francesca Woodman. Una línia freda on les persones mostren la part més solitària, personal, dels immensos i durs móns anteriors.

http://www.marietomanova.com/

ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 24/07/2015

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris